Російські війська обстріляли Миколаїв з Херсонщини

Миколаїв, Херсон

Російські війська обстріляли місто Миколаїв з близької відстані, у тому числі з Херсонщини. Тож мешканців міста не встигли попередити про ранкове бомбардування.

Про це повідомив в ефірі ТРК “МАРТ” міський голова Олександр Сенкевич.

“Ситуація в місті спокійна. Після ранкового бомбардування була тиша. Сьогодні російські війська продовжують перегруповуватися. Вони зайняли деякі села і маленькі містечка і продовжують утримувати в заручниках місцевих жителів”, – сказав він.

Сенкевич також зазначив, що голова ОДА Віталій Кім не виходив на зв’язок, бо зараз дуже багато роботи в області.

Мер пояснив, що коли небезпека йде з окупованого Криму, то включити систему оповіщення та попередити городян встигають, але коли атака зблизька, система не встигає запуститися.

“У нас не було повітряної тривоги, тому що нас атакували з Херсонської області, і ми просто не встигли запустити систему оповіщення. Бомбардування відбувається швидше, ніж ми пеленгуємо та запускаємо систему… Це нагадування, що ви маєте бути до чого завгодно” – зазначив Сенкевич.

Щодо повідомлень про бомбардування 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, то міський голова зазначив, що окупанти атакували казарму.

“На щастя, деякі об’єкти були порожніми, а деякі – зачепило… Більшої інформації я вам не дам, тому що це інформація військова, і я не можу нею з вами поділитися”, – пояснив Сенкевич.

Водночас, західні журналісти повідомляють про щонайменше 40 загиблих військових. Так, зокрема, про це повідомив німецький журналіст-розслідувач Юліан Репке та опублікував відповідні фото.

Нагадаємо, раніше внаслідок ворожого бомбардування Миколаєва загинули дев’ять людей.

Залишити відповідь